OH Nooren VCA** en ISO 9001 gecertificeerd

OH Nooren Betonrenovatie is nu officieel certificaathouder van de NEN-EN-ISO 9001:2015 en VCA** 2008/5.1. Dat betekent dat we aantoonbaar al onze bedrijfsprocessen en veiligheidszaken goed op orde hebben. Onze klanten profiteren hiervan met een hoog kwaliteitsniveau van onze producten en diensten. Wij stellen gezond en veilig werken voorop, zowel bij onze eigen mensen als de partners waar we mee samenwerken. Deskundig, betrouwbaar en professioneel.

Bekijk de certificaten hier >>

Gemakkelijker gietdekvloeren aanbrengen met eco2floor

eco2floor gietvloer

Eco2floor is een vloeibaar zandcement om gietdekvloeren mee te maken. Normaal gesproken is zandcement vrij droog, maar eco2floor is vloeibaar en dat maakt de verwerking gemakkelijker. Vloeren worden vlakker, de warmtedoordracht van de vloerverwarming is beter dan bij traditionele gietdekvloeren en de tijd van uitdroging is veel korter. OH Nooren Betonrenovatie is in samenwerking met Kijlstra Betonmortel een van de leveranciers van dit product in Noord-Nederland.

De eco2floor gietdekvloer is een milieuvriendelijke en duurzame gietdekvloer, gebaseerd op gemalen hoogovenslak GBBS, met nagenoeg geen CO2-uitstoot in het productieproces. Dit draagt bij aan de vermindering van de CO2-footprint en realisatie van hoge BREEAM-scores in het bouwproces. eco2floor combineert de voordelen van de traditioneel gesmeerde zandcement-dekvloer met het verwerkingsgemak van anhydriet-gebonden gietvloeren.

De voordelen van eco2floor

eco2floor kent vele voordelen, zoals:
– Eenvoudige installatie
– Snel verhardend
– Arbovriendelijk
– Beperkte krimp
– Beloopbaar na 24 uur, belastbaar na 72 uur
– Compleet te recyclen
– Verminderde arbeidskosten
– Verminderde bouwtijd
– Bijdrage aan een hoge BREEAM-score

Waarom kiezen voor eco2floor

Gedurende het bouwproces is tijd kostbaar, maar eco2floor is na 24 uur al beloopbaar en na 72 uur belastbaar. Daarnaast is het product milieuvriendelijk. Het product kan in droge en natte ruimtes worden toegepast, en door de structuur is het geschikt als dekvloer met vloerverwarming.

Interesse?

Meer weten over eco2floor en de mogelijkheden van dit duurzame product? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag.

Betonreparatie en renovatie brug Makkum

In november 2017 is een brug nabij het Friese Makkum letterlijk van boven tot onder gerenoveerd. Aan de onderzijde van het brugdek (circa 80 m2) is betonrenovatie uitgevoerd. Hierbij is ook dekking vermeerdering aangebracht omdat de wapening te dicht aan het oppervlak lag. Bovendien is het brugdek voorzien van een nieuwe asfaltlaag, waardoor de brug in zijn totaliteit weer jaren mee kan.

Nieuwe coatingvloer Harmonie Leeuwarden

De vloer achter de coulissen van het hoofdpodium van de Stadsschouwburg Leeuwarden had zijn beste tijd gehad. In eerste instantie was het idee om de gehele vloer te vervangen. Maar na advies van OH Nooren Betonrenovatie is gekozen voor het aanbrengen van een coating van drie lagen: een primer en egaliseerlaag in een, en twee kleurlagen voor dekking en laagdikte. De vloer vervangen was niet alleen kostentechnisch veel minder interessant, het was ook erg lastig omdat het een binnenlocatie betreft.

Nieuwe Willemskade Harlingen gerepareerd met spuitbeton

In opdracht van gemeente Harlingen voerde OH Nooren Betonrenovatie reparaties uit aan de Nieuwe Willemskade in Harlingen. De wapening aan de onderzijde van de 300 m2 lange kade was door zoutaantasting aan roestvorming onderhevig, wat onderhoud noodzakelijk maakte. Bij de reparatie is spuitbeton toegepast. Bij deze techniek wordt betonspecie onder druk door een slang gevoerd en, samen met verneveld water en lucht, tegen een dragende laag of bekistingsplaat aangespoten. Hierdoor verhardt het tot zeer sterk beton. Spuitbeton is een mengsel van cement, toeslagmateriaal, water en eventuele hulpstoffen.

Werkwijze

De wapening is vrij gekapt en de losliggende betondelen zijn handmatig verwijderd. Daarna is de wapening vrij gestraald met water en behandeld met een anti-roestmiddel. Tot slot is spuitbeton aangebracht, zodat er een sterke reparatie ontstond. Bovendien kon op deze manier meer laagdikte worden aangebracht en is het een snellere werkmethode. De werkzaamheden zijn in september/oktober 2017 uitgevoerd.

 

Onderhoud bruggen gemeente de Wolden

 

In opdracht van gemeente de Wolden voert OH Nooren Betonrenovatie onderhoud uit aan tien bruggen, op verschillende locaties binnen de gemeente. Betonschades worden handmatig herstelt en het leuningwerk wordt opnieuw gecoat. Ook wordt de ondersabeling van de brugleuningen vervangen. De werkzaamheden starten medio oktober 2017 en zullen een week of drie in beslag nemen.

 

Herstel overgangsvoeg brug Uithuizen

overgangsvoeg

In september 2016 heeft OH Nooren Betonrenovatie de overgangsvoeg tussen de brug en het asfalt herstelt, in Uithuizen. Het oude beton is verwijderd en er is nieuwe wapening aangebracht. Tot slot is er nieuw beton aangebracht. Hierbij is gebruik gemaakt van sneldrogende mortel om de brug snel weer vrij te maken voor het verkeer. Het gehele werk heeft een dag in beslag genomen.