OH Nooren werkt met de snelheid van het licht

Maandag 14 oktober heeft OH Nooren in samenwerking met Afbouwcentrum Assen bij woningbouwvereniging Nijestee in Groningen een pilot gedaan met SolidLux: een razendsnelle dekkende vloercoating. De test is succesvol afgerond en dat betekent dat OH Nooren hoopt binnenkort meer projecten te kunnen gaan uitvoeren waarbij dit product kan worden gebruikt.

De pilot

Bij woningbouwvereniging Nijestee voldeed een vloer in de werkplaats niet aan alle eisen. De vloer was namelijk te glad en moest daarom opnieuw gecoat worden. Met hulp van OH Nooren en SolidLux was de klus binnen twee uren geklaard. De ondergrond bestond uit een cementgebonden egalisatielaag (Egaline). Dit zorgt ervoor dat de vloer vlak is en het product goed hecht. Er zijn vervolgens drie lagen coating aangebracht: als eerste een basecoat, ingestrooid met zand voor meer stroefheid. Daarna is de basecoat nogmaals aangebracht en tenslotte is er een top-coat aangebracht. De top-coat bevat ook een antislip toevoeging. Het resultaat: in zeer korte tijd was het werk gereed.

Hoe kan dit zo snel?

SolidLux is een innovatief coatingsysteem. Het is een dekkende vloercoating die met behulp van UV-belichting onmiddellijk na het aanbrengen volledig uitgehard én belastbaar is. Dit in tegenstelling tot verschillende andere coatingproducten. Het SolidLux assortiment bevat verschillende 1-component producten, variërend van een reparatiepasta tot voorstrijk- en egaliseerlaag en van basecoat tot top-coat. Ze zijn allemaal gebaseerd op dezelfde UV-technologie en worden dus direct hard. Ideaal voor plekken met 24 uur per dag bedrijvigheid. Ook bij woningbouwvereniging Nijestee, waar de test afgelopen maandag is uitgevoerd, is dit het geval. Bepaalde klussen, zoals het coaten van een galerij of een trappenhuis, is belastend voor bewoners. Het voordeel met SolidLux is dat de bereikbaarheid van woningen minimaal verstoord wordt. Marc Nooren werkt voor het eerst met SolidLux en is tevreden: ‘’Normaliter hebben we urenlange wachttijden. Ik ben erg blij met dit product.’’

De voordelen

SolidLux is geschikt voor zowel binnen als buiten en is temperatuur-onafhankelijk. Het oppervlak is uitstekend te reinigen en direct mechanisch en chemisch belastbaar. De werkbank bij Nijestee in Groningen kon meteen terug worden geplaatst. Voor alle partijen tijdwinst. Marc vertelt: ‘’Gewoonlijk waren we hier drie ochtenden bezig geweest, nu is alles in één ochtend af.’’

Meer weten over de mogelijkheden met SolidLux? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Brug over Peizerdiep onderzocht en gerepareerd

In opdracht van gemeente Noordenveld heeft OH Nooren Betonrenovatie een brug in de buurt van Foxwolde onder handen genomen, bij het Moleneind. OH Nooren heeft niet alleen de onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, maar het hele traject op zich genomen. Van onderzoek tot advies en uitvoering. Op advies van OH Nooren is de brug afgeklopt, om zo holle ruimtes te ontdekken en die te repareren. Dit alles heeft OH Nooren binnen een week gerealiseerd.

Van oud naar als nieuw

De brug over het Peizerdiep was beschadigd door ouderdom; gebruiksschade en erosie. Door middel van staalconserveringen van de leuningen en betonreparaties is de brug weer opgeknapt. Enkele verslechterde stukken beton zijn verwijderd en gerepareerd, andere stukken zijn grondig gereinigd en weer netjes gemaakt. Ook beschadigingen onder de brug zijn gedetecteerd en gerepareerd. Tenslotte is de brug gehydrofobeerd: er is een vloeistof aangebracht die vuil- en vochtafstotend is. Op deze manier is de brug weer goed beschermd.

Meer bruggen in onderhoud

Maandag 16 september is OH Nooren begonnen met de onderhoudswerkzaamheden aan een viertal andere bruggen, ditmaal in opdracht van gemeente Weststellingwerf.

OH Nooren VCA** en ISO 9001 gecertificeerd

OH Nooren Betonrenovatie is nu officieel certificaathouder van de NEN-EN-ISO 9001:2015 en VCA** 2008/5.1. Dat betekent dat we aantoonbaar al onze bedrijfsprocessen en veiligheidszaken goed op orde hebben. Onze klanten profiteren hiervan met een hoog kwaliteitsniveau van onze producten en diensten. Wij stellen gezond en veilig werken voorop, zowel bij onze eigen mensen als de partners waar we mee samenwerken. Deskundig, betrouwbaar en professioneel.

Bekijk de certificaten hier >>

Gemakkelijker gietdekvloeren aanbrengen met eco2floor

eco2floor gietvloer

Eco2floor is een vloeibaar zandcement om gietdekvloeren mee te maken. Normaal gesproken is zandcement vrij droog, maar eco2floor is vloeibaar en dat maakt de verwerking gemakkelijker. Vloeren worden vlakker, de warmtedoordracht van de vloerverwarming is beter dan bij traditionele gietdekvloeren en de tijd van uitdroging is veel korter. OH Nooren Betonrenovatie is in samenwerking met Kijlstra Betonmortel een van de leveranciers van dit product in Noord-Nederland.

De eco2floor gietdekvloer is een milieuvriendelijke en duurzame gietdekvloer, gebaseerd op gemalen hoogovenslak GBBS, met nagenoeg geen CO2-uitstoot in het productieproces. Dit draagt bij aan de vermindering van de CO2-footprint en realisatie van hoge BREEAM-scores in het bouwproces. eco2floor combineert de voordelen van de traditioneel gesmeerde zandcement-dekvloer met het verwerkingsgemak van anhydriet-gebonden gietvloeren.

De voordelen van eco2floor

eco2floor kent vele voordelen, zoals:
– Eenvoudige installatie
– Snel verhardend
– Arbovriendelijk
– Beperkte krimp
– Beloopbaar na 24 uur, belastbaar na 72 uur
– Compleet te recyclen
– Verminderde arbeidskosten
– Verminderde bouwtijd
– Bijdrage aan een hoge BREEAM-score

Waarom kiezen voor eco2floor

Gedurende het bouwproces is tijd kostbaar, maar eco2floor is na 24 uur al beloopbaar en na 72 uur belastbaar. Daarnaast is het product milieuvriendelijk. Het product kan in droge en natte ruimtes worden toegepast, en door de structuur is het geschikt als dekvloer met vloerverwarming.

Interesse?

Meer weten over eco2floor en de mogelijkheden van dit duurzame product? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag.

Betonreparatie en renovatie brug Makkum

In november 2017 is een brug nabij het Friese Makkum letterlijk van boven tot onder gerenoveerd. Aan de onderzijde van het brugdek (circa 80 m2) is betonrenovatie uitgevoerd. Hierbij is ook dekking vermeerdering aangebracht omdat de wapening te dicht aan het oppervlak lag. Bovendien is het brugdek voorzien van een nieuwe asfaltlaag, waardoor de brug in zijn totaliteit weer jaren mee kan.